Patronat Wydziału Geografii i SR Uniwersytetu Warszawskiego
W dzisiejszej kuchni, przygotowywanie potraw wiąże się z użyciem przypraw. Choć dzisiaj jest to oczywiste, to przed odkryciami geograficznymi Krzysztofa Kolumba, były one w Europie towarem luksusowym, które przywożono z najróżniejszych zakątków świata.
Dla uczniów geograficznego koła naukowego „ Południk 21”, warsztaty o historii przypraw przeprowadził mgr. Wojciech Doroszewicz – botanik oraz przyrodnik Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych UW.
Natomiast 30 uczniów z klasy geograficznej uczestniczyło w zajęciachprowadzonych w ramach patronatu Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych nad Szkołą. Zajęcia odbyły się w budynku WG i SR przy Krakowskim Przedmieściu. Przeprowadzone zostały dwa zajęcia:
- Procesy i formy glacjalne i peryglacjalne (dr hab. Maciej Dąbski),
- Wybrane zagadnienia z geografii politycznej (dr hab. Marcin Solarz prof. UW).